14 жовтня, на Покрову, Єлизаветка святкувала День села. Біля Будинку культури було людно: з кожної вулиці йшли люди, несли свої вироби умільці й розкладали на столах, розвішували на стендах в актовому залі.

Дата: 27.10.2016 10:25
Кількість переглядів: 1341

   14 жовтня, на Покрову, Єлизаветка святкувала День села. Біля Будинку культури було людно: з кожної вулиці йшли люди, несли свої вироби умільці й розкладали на столах,  розвішували на стендах  в актовому залі.

   Тут були намальовані художні полотна  місцевим умільцем Юштою О.Т., вироби з кори дерева Бойченко І.А., вишивки на полотні, плетені із шпагату різні салфетки  Коваленко Л.Ф.,  вироби з бісеру Мельниченко І.В., вишиті хрестиком картини Мельниченко Н.Ф., різьба по дереву Іщука М.П., вироби з паперу-орігамі Яременко Я.Д. Гості та односельчани оцінили таланти жителів с. Єлизаветка. Всі майстри одержали від старости села подарунки.

Фото без описуФото без опису

   У вестибюлі кожна вулиця готувала столи достатку.  Чого там тільки не було! Випечені умілими руками короваї, хлібини, торти, печиво, пироги з капустою, вишнями, пухкі вареники, налисники. А скільки страв з м`яса! Запечені поросята, кури, гуси, фарширована риба - все це було оздоблено з художнім смаком. Прикрасили столи овочі та фрукти, мед, біля якого кружляли, виготовлені руками виховательки садочка Катерини Михайлівни Глушко бджілки.

Фото без описуФото без опису

   До концертної зали гостинно запрошувала людей ( не тільки односельців, а й з громади) староста села Михайлець С.Ф. Дуже гарно прибрана зала, сцена надихала артистів та глядачів. Чарівні ведучі - сільський бібліотекар Мельниченко В.О. і фахівець з соціального захисту дітей Колодюк В.П. задали тон святу.

Фото без опису

   Вони розповідали   про історію села, переплітаючи її піснями про нашу рідну Україну, родину. Співали пісні учні, їхні батьки, бабусі  і ті, кому не байдужа доля села: солісти Гончаренко О.Г., її донька Гончаренко  Наталія, художній керівник Колодюк П.П., його донька Аліна, Юрченко Юлія, Заплішна Світлана,  Кокоуліна Л.М. Приїхала з Києва Марусяк Любов, яка кожний раз на концертах в селі виконує  душевні ліричні пісні. Виконувала жартівливі пісні вокальна група «Бабине  літо», родина Кузьменко М.І.,  Захаров О.В., Гончаренко К.П. 

   Із задоволенням прослухали присутні гуморески  у виконанні 91-річної Сиченко Є.С. (колишній остарбайтер Німеччини).

   Ведучі надали слово старості села Михайлець С.Ф., яка привітала всіх гостей  зі святом і побажала миру, злагоди, здоров`я, достатку. Потім вітали   матерів-героїнь Кузьменко М.І., Фрунзе К.Б., багатодітні родини Дорош А.П., Мельниченко Л.М., Жахалову В.В., новонародженого Бізюкова Олексія Ігоревича, іменинників Сасін Марію Петрівну та Мригу Святослава Сергійовича, афганців Яковенко М.І. та Бойченко В.П., ліквідаторів чорнобильської АЕС Скраля І.Д. та Рябоконя М.А., учасника АТО Кокоуліна А.В., учасника боїв у Югославії Тищенко С.В., найстарших жителів села Сиченко Є.С., Дробот М.А., Хоменко В.М.

    На День села завітали сільський голова Мокрокалигірської об’єднаної  територіальної громади Пипа В.В., її заступник Бецун В.В., старости сіл Ярошівки  і Сухої Калигірки Біляк О.Д. і Присяжнюк Д.В., перший  заступник голови РДА Коваленко В.А., представник від депутатів обласної ради Футими А.Ф. і Коваленка О.А. Бабушко Н. М.

Фото без опису

   Поважні гості, як і годиться, приїхали на іменини з подарунками, а їм у відповідь артисти дарували пісні, а староста села -  хліб на вишитому  рушнику. Концертну програму продовжили  художні колективи з Ярошівки, Мокрої Калигірки, Сухої Калигірки. Після концерту  всіх запросили  до столів достатку посмакувати стравами. Приготувала смачну кашу, голубці, котлети, пампушки з часником, салати Заплішна К.В.

Фото без опису

   Надвечір була розіграна лотерея. На свято  приїхав запрошений гурт «Успіх» з м.Умань. Для молоді всієї Мокрокалигірської громади провели танці. Закінчилося свято пізно вночі салютами .

   До цих пір  із захопленням  розповідають про День села ті, хто побував на святі. І всі мають спільну думку, що такого свята з такою активністю громади ще не було. Отже, громада об’єднує!

Фото без опису

    Велику роботу щодо підготовки Дня села провели староста села Михайлець С.Ф. та   директор сільського Будинку культури Колодюк П.П. В організації свята допомогали  Шпак О.О., Гончаренко О.Г., Колодюк В.П, Мельниченко В.О., Яременко Я.Д., сільські депутати Марусяк Я.Й., Семенюк Л.Д., Кравченко В.М., Захаров О.В.

    Від жителів села велику подяку висловлюємо Мокрокалигірській об’єднаній територіальній громаді,  фермерським господарствам,  одноосібникам та жителям села, які надали допомогу  в  проведенні свята.

    Всім організаторам велика вдячність!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Хто відвідує наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь