Ситуація на ринку Катеринопільського району у січні – червні 2020 року

Дата: 07.07.2020 12:16
Кількість переглядів: 316

Впродовж січня – червня 2020 року послугами Катеринопільської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості користувалися 727 безробітних, що на 43 особи менше, ніж у відповідному періоді минулого року.

Фото без опису

Станом на 01.07.2020 на обліку в районній філії перебували 311 безробітних, що на 68 осіб більше ніж у минулому році.
107 роботодавців заявили про потребу та подали до районної філії 400 вакансій (у відповідному періоді минулого року було подано 504 вакансії 112 роботодавцями). Середній розмір оплати праці у розрахунку на одну вакансію становив 5872,40 грн. У середньому з початку року на 1 вакансію претендували 3 безробітних. Укомплектовано за направленням Філії 371 вакансію, рівень укомплектування становить 92,8%.

 

За сприяння районної філії працевлаштовані 383 незайнятих громадян, в тому числі 317 осіб, які мали статус безробітного, 66 осіб, які перебували на обліку як шукаючі роботу. Із загальної чисельності працевлаштованих безробітних: жінок – 116, молоді до 35 років – 74 особи, 89 - які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню.
З початку року за підтримки районної філії отримав одноразову виплату допомоги по безробіттю та започаткував власну справу 1 безробітний.
Відповідно до Закону України «Про зайнятість населення» проводилась виплата компенсації єдиного соціального внеску роботодавцям за працевлаштованих на нові робочі місця 14 безробітних.

 

У І півріччі 2020 року для отримання допомоги по частковому безробіттю на період карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, до філії подали документи:

- 13 роботодавців з числа малого та середнього бізнесу на 40 працівників, які втратили частину заробітної плати внаслідок вимушеного скорочення передбаченої законодавством тривалості робочого часу у зв’язку із зупиненням (скороченням) діяльності внаслідок карантину;

- 37 фізичних осіб – підприємців, які припиняли свою діяльність в умовах карантину.

Станом на 1 липня по району сума виплачених коштів, спрямованих на фінансування допомоги по частковому безробіттю склала 203,8 тис. грн.
 

З початку року за направленням районної філії професійне навчання проходили 89 безробітних, з них 22 особи із числа слабозахищених категорій населення та 23 особи з числа молоді. 100 % осіб, що закінчили навчання - працевлаштовані.
 

Статус безробітного мали 45 осіб з інвалідністю, з яких 10 - працевлаштовані, 2 проходили професійне навчання, 2 брали участь у роботах тимчасового характеру. Продовжують отримувати послуги 22 особи вказаної категорії.
 

Послуги служби зайнятості отримували 27 учасників ООС (АТО), з яких 10 безробітних працевлаштовані.
 

У поточному році з числа зареєстрованих переселенців з тимчасово окупованої території та зони проведення ООС на обліку в районній філії  перебували 2 особи, яким надавались послуги зі сприяння працевлаштуванню.
 

Станом на 1 липня 2020 року на обліку в районній філії перебували 311 безробітних, допомогу по безробіттю отримували 251 особа. Мінімальний розмір допомоги по безробіттю на період карантину для застрахованих осіб встановлений у розмірі 1800 грн., а для вперше шукаючих роботу та окремих категорій застрахованих осіб – 1000 грн.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Хто відвідує наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь