В Мокрокалигірській об’єднаній громаді відкрився Центр надання адміністративних послуг за підтримки Програми «U-LEAD з Європою»

Дата: 19.10.2017 16:12
Кількість переглядів: 631

19 жовтня в селі Мокра Калигірка відкрився сучасний ЦНАП, участь у модернізації якого взяли українські та шведські експерти. Центр надаватиме мешканцям громади більше 100 видів адміністративних послуг, включно з найпопулярнішими в ОТГ: оформлення субсидій, реєстрація нерухомості, землеустрій, соціальний захист та оформлення пенсій.

Фото без опису

Допомогу в інституційному створенні ЦНАП, а також в оснащенні центру меблями та сучасною технікою зі спеціалізованим програмним забезпеченням громаді надала Програма «U-LEAD з Європою»: покращення якості місцевих послуг для населення.

У ЦНАП Мокрокалигірської ОТГ постійно працюватимуть 4 спеціалісти, які пройшли навчання по підвищенню кваліфікації, спеціально розроблене для жителів ОТГ експертами програми «U-LEAD з Європою». Плата за надані послуги буде надходити до бюджету громади.

Камеран Худур, перший секретар посольства Швеції, програмний директор «U-LEAD з Європою» від Sida зазначив: «Новий центр надання адміністративних послуг забезпечив якісний доступ до адмінсервісів п’яти тисячам громадян, адже раніше вони були змушені долати відстань не менше 25км для отримання таких послуг. Це, безумовно, результат впровадження реформи децентралізації, а також ефективного партнерства громади з програмою міжнародної допомоги. Я закликаю всі українські громади звертати більше уваги на можливості, які вони отримують від впровадження реформи, та активніше ними користуватися».

Вікторія Пипа, голова Мокрокалигірської сільської ради, подякувала програмі «U-LEAD з Європою» за значний внесок у відкритті ЦНАП у Мокрокалигірській громаді та наголосила, що нарешті в громаді втілена в життя модель ефективного ЦНАП: зручного, комфортного та доступного сервісу.

Напередодні відкриття ЦНАП проведені заходи з інформування жителів громади про особливості роботи ЦНАП, його переваги, права та обов’язки працівників ЦНАП та споживачів послуг. ЦНАП створено за європейськими стандартами, він доступний для людей з інвалідністю. В приміщенні обладнаний дитячий куточок.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Хто відвідує наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь