Забезпечуємо адресний підхід до людей

Дата: 07.10.2020 12:15
Кількість переглядів: 312

Через пандемію коронавірусу в 2020 році змінилося життя всіх без винятку. Безробітними стали як представники інтелектуальної праці, так і найпростіших професій.

Фото без опису

Проте державна служба зайнятості робить усе можливе, щоб допомогти тим людям, які звернулися по допомогу. Фахівці служби зайнятості з березня працювали в режимі он-лайн. Для безпеки громадян та одночасно оперативної комунікації була впроваджена можливість подання заяв про надання статусу безробітного та допомоги по безробіттю дистанційно.

В даний час зареєструватися як безробітний та оформити допомогу по безробіттю можна через онлайн-портал державних послуг «Дія», а послуги із сприяння у працевлаштуванні  фахівці Катеринопільської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості надають громадянам безпосередньо в центрі. 

За січень-вересень 2020 року на обліку перебували 1028 осіб, 870 із них мали статус безробітних. Роботу вдалося знайти для 506 громадян, з них – майже 400 безробітних.

Із загальної чисельності працевлаштованих безробітних: жінок – 149, молоді до 35 років – 102 особи, 111 – особи, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню.

З початку року за направленням районної філії професійне навчання проходили 89 безробітних, з них 22 особи із числа слабозахищених категорій населення та 23 особи з числа молоді. 100 % осіб, що закінчили навчання - працевлаштовані.
 

Статус безробітного мали 55 осіб з інвалідністю, з яких 13 - працевлаштовані, 2 проходили професійне навчання, 3 - брали участь у роботах тимчасового характеру.

Послуги служби зайнятості отримували 34 учасники ООС (АТО), з яких 11 осіб працевлаштовані.
 

У поточному році з числа зареєстрованих переселенців з тимчасово окупованої території та зони проведення ООС на обліку в районній філії  перебували 3 особи, яким надавались послуги зі сприяння працевлаштуванню. 2 безробітних осіб вказаної категорії працевлштовані за направленням служби зайнятості.
 

Відповідно до Закону України «Про зайнятість населення» проводилась виплата компенсації єдиного соціального внеску роботодавцям за працевлаштованих на нові робочі місця 20 безробітних.
 

Необхідно відмітити, що коронокриза негативно вплинула на стан економіки як держави в цілому, так і нашого району. На 8 відсотків в порівнянні з минулим роком скоротилася кількість роботодавців, які заявили про потребу у працівниках. 132 роботодаців подали до районної філії 525 вакансій (у відповідному періоді минулого року було подано 674 вакансії 149 роботодавцями). Середній розмір оплати праці у розрахунку на одну вакансію становив 5772,40 грн. У середньому з початку року на 1 вакансію претендували 3 безробітних. Укомплектовано за направленням Філії 494 вакансії, рівень укомплектування становить 94,1%.
 

Аби допомогти підприємцям та зберегти якомога більше робочих місць, держава запровадила механізм підтримки великих підприємств, малого та середнього бізнесу. Тим, хто змушений був зупинити чи скоротити роботу, надавалася допомога по частковому безробіттю. Так, за період з березня по вересень 2020 р. таку допомогу отримали 14 роботодавців нашого району. Кількість працівників, щодо яких прийнято рішення про надання допомоги по частковому безробіттю, становила за цей період 41 особу. Допомога встановлюється за кожну годину, на яку працівникові було скорочено тривалість робочого часу, із розрахунку двох третин тарифної сітки або окладу.

         Крім того, 49 фізичних осіб – підприємців, які припиняли свою діяльність в зв’язку з карантином, також отримали допомогу по частковому безробіттю. Таким чином нам вдалося допомогти підприємцям врятувати єдине джерело доходу для себе і своїх працівників.

Станом на 01 жовтня 2020 року загальна сума виплаченої допомоги по частковому безробіттю становить 783,5  тис.грн.

Робота продовжується. Завдань багато. Адже в майбутньому служба зайнятості має не лише гарантувати виплату допомоги і реєстрацію безробітних, а й стати продвинутим державним агентством з працевлаштування. І це цілком можливо!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Хто відвідує наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь