Пошук

Робота обласної служби зайнятості в умовах децентралізації

Дата: 05.08.2021 14:46
Кількість переглядів: 293

          Між усіма 66 громадами і Черкаською обласною службою зайнятості підписані угоди, в яких окреслені шляхи співпраці у напрямку подолання безробіття, сприяння зайнятості населення, стимулювання роботодавців до створення нових робочих місць тощо.

          «Перш за все - живе спілкування, а не офіційна переписка. У кожній громаді створені виїзні робочі місця для прийому громадян з погодженими графіками. Інформація про дні та години виїзного прийому розміщена в адмінприміщеннях тергромад. Такі виїзні зустрічі є адресними та оптимальними для роботи з сільським населенням. Завжди є зворотній зв’язок та підвищується рівень інформованості з соціальних питань. Лише протягом 6 місяців нинішнього року проведено 348 виїзних прийомів жителів тергромад. Понад 4 тисячі соціальних послуг отримали 2695 жителів. У результаті злагодженого механізму, коли люди в режимі «тут і зараз» дізнавалися про актуальні вакансії місцевих роботодавців, 375 осіб успішно знайшли роботу. Ще понад 11 тисяч осіб, які зареєструвалися в місцевих установах служби зайнятості також були працевлаштовані. Ще 4 жителя громад отримали одноразово виплату допомоги по безробіттю для організації власної справи», - коментує директор Черкаського обласного центру зайнятості Григорій Дендемарченко.

          Понад третина вакансій, що надходять до обласної служби зайнятості – це вакансії від роботодавців тергромад. Попитом користуються бухгалтери, працівники медичної галузі, спеціалісти державної служби, працівники сфер побутових послуг тощо. Також затребуваними залишаються робітничі професії: токарі, водії, мулярі, продавці, трактористи та ін.

          Однією з основних форм співпраці є організація громадських робіт, фінансування яких здійснюється за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного страхування України на випадок безробіття та місцевого бюджету. Між учасниками громадських робіт та роботодавцями укладаються строкові трудові договори.

          Не так давно серед тимчасової зайнятості домінували роботи з благоустрою населених пунктів, але сьогодні велика увага приділяється і їх соціальній спрямованості.

          Зокрема, в громадах виконуються підсобні роботи під час обслуговування одиноких непрацездатних громадян.

          Загалом, з початку року, у громадських та інших роботах тимчасового характеру взяли участь понад 2 тис. жителів територіальних громад.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Хто відвідує наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь