Мікрогранти на створення або розвиток власної справи

Дата: 26.09.2022 08:21
Кількість переглядів: 159

Дія, Ощадбанк та Державна служба зайнятості продовжують надання консультацій клієнтам, які бажають взяти участь в програмі з метою запуску нового або розвитку діючого бізнесу зі створенням нових робочих місць.

Фото без опису

Подати заяву на отримання мікрогранту можна на порталі «Дія» в розділі «єРобота». Його обсяг визначається відповідно до запиту, але не менш як 50 тисяч гривень. Обов’язкова умова — створення робочих місць. Якщо їх буде не менш як  два, сума гранту становитиме до 250 тисяч гривень. 

Консультацію про умови програми та оформлення заявки можна отримати у найближчому центрі зайнятості (філії) чи у відділенні Ощадбанку. Існує онлайн-підтримка потенційних грантоотримувачів через чат-бот Державної служби зайнятості @DCZ_worknow_bot. 

Учасником програми може стати фізична особа — суб’єкт мікро- чи малого підприємництва (фізична особа-підприємець або юридична особа, засновники якої — тільки фізичні особи — громадяни України), крім суб’єктів господарювання державного та комунального секторів економіки. 

Мікрогрант надають у безготівковому вигляді. Його можна використовувати на придбання обладнання, необхідного для провадження господарської діяльності отримувачем, яке не підлягає відчуженню до виконання умов договору про надання мікрогранту на створення або розвиток власного бізнесу (крім випадків відчуження внаслідок звернення стягнення на нього уповноваженим банком відповідно до договору застави). Гроші можна використати на закупівлю сировини та матеріалів (деталі отримувач зазначає у бізнес-плані), орендну  плату за нежитлове приміщення, якщо вона не перевищує 25% розміру мікрогранту, а також на лізинг обладнання, крім автомобілів, мотоциклів та інших  транспортних засобів особистого користування.

Термін використання гранту — три роки. Кошти повертаються через сплату податків та зборів передусім за працевлаштованих осіб. Інакше заявник повинен компенсувати різницю або всю суму разом. Для участі у програмі необхідно подати заяву та бізнес-план щодо створення нового або розвитку наявного бізнесу, зокрема описову і розрахункову частини.

Рішення про надання мікрогрантів приймає Державний центр зайнятості після співбесіди із заявником, а грантові кошти переказують на окремий рахунок заявника в Ощадбанку після перевірки на відповідність вимогам та погодження проєкту. 

Детальну інформацію про програму можна отримати в Катеринопільській районній філії за адресою : смт Катеринопіль, вул. Соборна, 55а, контактні  телефони (04742)30064, 30103.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Хто відвідує наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь