Тест на виявлення конфлікту інтересів

Дата: 22.11.2022 08:46
Кількість переглядів: 151

Поняття «конфлікт інтересів» є однією з найпопулярніших тем, щодо якої державні службовці звертаються за роз’ясненнями антикорупційного законодавства до уповноважених підрозділів. Розуміння того, що таке конфлікт інтересів, його природа та складові, є надзвичайно важливим, адже конфлікт інтересів лежить в основі всіх корупційних злочинів та більшості корупційних правопорушень. 
У державних службовців можуть виникати сумніви щодо наявності чи відсутності у них конфлікту інтересів під час здійснення своїх посадових обов’язків. Ці ж питання часто виникають і у громадян щодо державних службовців.
Національне агентство з питань запобігання корупції (далі - НАЗК) прагне, аби вимоги законодавства щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів були зрозумілими для посадовців та всіх громадян, що допоможе зменшити кількість корупційних правопорушень. 
Тому НАЗК розробило новий сервіс: тест для визначення наявності/відсутності конфлікту інтересів.
Інтерактивний тест допоможе державним службовцям оперативно розібратися у багатьох типових проблемних ситуаціях та вчасно ідентифікувати конфлікт інтересів.
Тест не дасть відповіді на всі питання, але стане орієнтиром для посадовців, як визначити у себе наявність конфлікту інтересів.
Під час проходження тесту можна скористатися примітками, у яких наведено пояснення термінів, а також переглянути приклади.
Якщо тест покаже, що конфлікт інтересів наявний – наведено алгоритм дій, які необхідно зробити, щоб не допустити корупційного правопорушення.
Тест розміщений на офіційному вебсайті НАЗК та доступний за посиланням.
Більше про конфлікт інтересів можна дізнатися безпосередньо у працівників відділу з питань запобігання та виявлення корупції ГУ ДПС або у відповідному розділі Бази знань НАЗК: https://wiki.nazk.gov.ua/category/konflikt-interesiv/.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Хто відвідує наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь