ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОГРАМА МЕНТАЛЬНОГО ЗДОРОВ’Я

Дата: 22.09.2023 14:33
Кількість переглядів: 58

Всеукраїнська програма ментального здоров’я «Ти як?», ініційована Оленою Зеленською, має на меті допомогти українцям знайти джерело сили. Джерело внутрішнє, в собі, на рівні усвідомлення й визнання власного психічного стану та хоча б приблизної оцінки ступеня його кризовості.

Фото без опису

Розробку та впровадження програми координує Міністерство охорони здоров’я в тісній взаємодії з українськими та міжнародними фахівцями. До цього проекту активно  долучилася також служба зайнятості.

Всесвітня організація охорони здоров’я – експертний партнер, виконавчий партнер – громадська організація «Безбар’єрність».

Майданчиком для розробки та ухвалення рішень є Міжвідомча координаційна рада при Кабінеті Міністрів України. Комунікаційна кампанія реалізується за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Провідником на цьому шляху покликана стати комунікаційна кампанія, яка стартувала в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я, ініційованої першою леді України Оленою Зеленською.

Мета кампанії – сприяти формуванню в суспільстві культури піклування про ментальне здоров’я, дати розуміння та показати інструменти, які допоможуть українцям дбати про свій внутрішній стан.

В рамках Всеукраїнської програми ментального здоровя «Ти як?»  службою зайнятості запроваджуються та організовуються наступні інформаційні заходи:

  • для шукачів роботи, роботодавців та партнерів тренінг «Базовий курс самодопомоги та первинної підтримки у кризових ситуаціях»;
  • для населення у формі тренінгів під назвою «Тренінг з розвитку «Soft skills» (цикл тренінгів). Мета: ознайомлення з базовим курсом самодопомоги та первинної підтримки у кризових ситуаціях та Всеукраїнською програмою ментального здоров’я «Ти як?». Категорія учасників: безробітні/шукачі роботи/студентська молодь».

- для роботодавців інформаційно-консультаційні заходи: «Основи  самодопомоги та первинної підтримки у кризових ситуаціях» з використанням матеріалів від ITC-Israel Trauma Coalition.

- при особистих зустрічах з роботодавцями надається інформація про проект у цілому з пропозиціями на базі їх підприємств проведення для працівників тренінгів із серії «Базового курсу самодопомоги та первинної підтримки у кризових ситуаціях».

У межах кампанії створено спеціальну сторінку: http://howareu.com (howareu_program), де запропоновані контакти, посилання, поради, продукти, техніки та методики, які допоможуть піклуватися про ментальне здоров’я – своє та людей поруч.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Хто відвідує наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь