Компенсація фактичних витрат за облаштування робочих місць працевлаштованих осіб з інвалідністю

Дата: 22.05.2024 14:29
Кількість переглядів: 57

Роботодавець, який взяв на роботу людину з першою або другою групою інвалідності та облаштував під її потреби робоче місце, може отримати грошову компенсацію у сумі до 15 мінімальних зарплат – 106,5 тис. грн – за громадян з інвалідністю І групи та до 10 мінімальних зарплат (71,0 тис. грн) – за облаштування робочих місць для осіб з інвалідністю ІІ групи.

Фото без опису

Компенсація надається за придбані роботодавцем допоміжні засоби для облаштування робочого місця працевлаштованих осіб з інвалідністю.

Перелік таких засобів включає:

меблі та фурнітуру для робочих місць;

комп’ютери та оргтехніку;

програмне забезпечення;

поручні та бруси;

машини для виробництва та оброблення;

засоби для захисту здоров’я і безпеки на робочих місцях;

програмне забезпечення тощо.

Для отримання компенсації роботодавець подає центру зайнятості за місцем провадження його господарської діяльності заяву про надання компенсації за облаштування робочого місця працевлаштованої особи з інвалідністю.

Це врегульовано пунктом 6 Порядку надання роботодавцям компенсації фактичних витрат за облаштування робочих місць працевлаштованих осіб з інвалідністю, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 22 серпня 2023 року № 893, яка набрала чинності 29 серпня 2023 року.

До заяви роботодавець додає:

засвідчену ним копію наказу (розпорядження) про прийняття на роботу або примірник трудового договору, а в разі їх відсутності ― відомості про трудову діяльність з реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування;

засвідчену ним копію документа, що підтверджує придбання роботодавцем допоміжного засобу (допоміжних засобів) для облаштування робочого місця працевлаштованої особи з інвалідністю (договір, рахунок-фактура (рахунок, квитанція, накладна тощо);

Інформація, зазначена в заяві та в додатках до неї, передбачених цим пунктом, подається та обробляється на всіх етапах з дотриманням вимог Закону України “Про захист персональних даних”.

Якщо у вас виникають питання, пов'язані зі сферою зайнятості, зверніться до Катеринопільського відділу Звенигородської філії Черкаського обласного центру зайнятості (смт Катеринопіль, вул. Соборна, 55а). Також консультації ви можете отримати за номером телефону гарячої лінії – 063-358-25-89.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Хто відвідує наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь